Livius Reizen

Delen via de sociale media is aardig:

Livius organiseert reizen met historische thema’s, die losjes aansluiten bij de cursussen en méér willen zijn dan oppervlakkig toerisme. De groepen zijn doorgaans zo’n twintig mensen groot. De eigenlijke organisatie daarvan is in handen van een betrouwbare agent, V-incentive.

Elke reis wordt voorafgegaan door minstens één voorbereidende bijeenkomst zodat de uitleg ter plekke verder de diepte in kan gaan. Over het algemeen vinden de deelnemers de uitgebreide uitleg een pluspunt. Ze noemen ook de hartelijke sfeer als kenmerkend voor de Liviusreizen.

Livius Reizen

Tunesië (23 april-4 mei 2024)

Begeleider: Jona Lendering
Data: 23 april - 4 mei 2024
Prijs: €1745; toeslag eenpersoonskamer €225

In het voorjaar van 2024 gaat Livius een opnieuw een studiereis maken naar Tunesië, een land waar Feniciërs, Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Turken, Italianen en Fransen allemaal hun sporen hebben achtergelaten.

Tunesië (23 april-4 mei 2024)

België (25-30 juni 2024)

Begeleider: Jona Lendering
Data: di 25 t/m zo 30 juni 2024
Prijs: €900; toeslag eenpersoonskamer €290

Wallonië is voor veel Nederlanders een onbekend deel van de wereld. Misschien komt het doordat iedereen, op weg naar een verder gelegen buitenland, denkt dat ’ie er nog weleens naartoe zal gaan. En daar komt het dan nooit van.

Livius organiseert in de zomer een busreis naar het zuiden van België. We zullen vooral de grote Romeinse locaties aandoen, de meeste in Wallonië, maar op weg daarheen ook in Vlaanderen, terwijl we ook even door Frankrijk zullen rijden.

België (25-30 juni 2024)

Cyprus (1-9 sept. 2024)

Begeleider: Jona Lendering
Data: 1-9 september 2024
Prijs: NNB

De mediterrane wereld in het klein

Cyprus is de mediterrane wereld in het klein. Dat geldt niet alleen voor het klimaat en de natuur, maar ook voor de geschiedenis. Eigenlijk is elke antieke cultuur op dit eiland vertegenwoordigd.

De Cypriotische stadstaten, die merendeels Griekssprekend waren, handelden met de Feniciërs, onderwierpen zich aan de Assyriërs, werden onderworpen door de Egyptenaren en dienden in de vloot van de Perzen.

Ze waren opgenomen in het Ptolemaïsche Rijk en in het Romeinse Rijk. Het eiland maakte deel uit van de Byzantijnse en islamitische rijken, stond in het brandpunt van de Kruistochten, werd bezet door de Ottomaanse Turken en door de Britten. Momenteel wordt een deel van Cyprus door Turkije bezet en zijn er Britse enclaves.

Kortom, een bonte verzameling en een schitterende reisbestemming. U vindt allerlei blogjes hier. Ons programma wordt nog gemaakt, maar als u belangstelling heeft, dan kunt u hieronder alvast informatie aanvragen.

Cyprus (1-9 sept. 2024)

Libanon (5-12 feb. 2025)

Begeleider: Jona Lendering
Data: wo 5 - wo 12 feb 2025.
Prijs: NNB

Libanon is een van de fascinerendste landen in het Nabije Oosten. In februari 2025 maakt Livius opnieuw een reis naar dit kleine land, met dagtrips naar het spectaculaire Byblos in het noorden, of naar Sidon en Tyrus in het zuiden, of over het Libanongebergte naar Baalbek, een van de grootste heiligdommen uit de Romeinse wereld.

Libanon (5-12 feb. 2025)

Jordanië (20-29 april 2025)

Begeleider: Jona Lendering
Data: zo 20 - di 29 april 2025.
Prijs: Onbekend

Jordanië is een land met een interessante geschiedenis. Livius heeft al eerder reizen gemaakt naar deze favoriete bestemming. Eind april 2025 maken we opnieuw een veelzijdige reis in dit Hasjemitische koninkrijk in de Levant dat zo rijk is aan cultuur en historie.

We brengen een bezoek aan de beroemde stad Petra (UNESCO werelderfgoed), maar ook Amman, Jerash, Umm Qays, Azraq en andere kastelen in de woestijn, de Wadi Rum en Akaba zullen zeker op het programma staan.

Jordanië (20-29 april 2025)

Reisverslagen

Frans Wendel deed jarenlang de administratie van Livius en heeft over veel reizen een dagboek geschreven.

Downloads, Pdf-documenten: