Livius Reizen

Livius organiseert reizen met historische thema’s, die losjes aansluiten bij de cursussen en méér willen zijn dan oppervlakkig toerisme. De groepen zijn doorgaans zo’n twintig mensen groot. De eigenlijke organisatie daarvan is in handen van een betrouwbare agent, V-Incentive.

Elke reis wordt voorafgegaan door minstens één voorbereidende bijeenkomst zodat de uitleg ter plekke verder de diepte in kan gaan. Over het algemeen vinden de deelnemers de uitgebreide uitleg een pluspunt. Ze noemen ook de hartelijke sfeer als kenmerkend voor de Liviusreizen.

Livius Reizen

Tunesië (oktober 2022)

Begeleider: Jona Lendering
Data: 7 t/m 17 oktober 2022
Prijs: €1685; toeslag eenpersoonskamer €245 (onder voorbehoud).

In het najaar van 2022 maakt Livius een studiereis naar Tunesië, een land waar Feniciërs, Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Turken, Italianen en Fransen allemaal hun sporen hebben achtergelaten.

Tunesië (oktober 2022)

Libanon (december 2022)

Begeleider: Jona Lendering
Data: ma 12 t/m ma 19 dec (onder voorbehoud)
Prijs: €1240; toeslag eenpersoonskamer €215.

Libanon is een van de fascinerendste landen in het Nabije Oosten. In december 2022 maakt Livius opnieuw een reis naar dit kleine land, met dagtrips naar het spectaculaire Byblos in het noorden, of naar Sidon en Tyrus in het zuiden, of over het Libanongebergte naar Baalbek, een van de grootste heiligdommen uit de Romeinse wereld.

Libanon (december 2022)

Libanon (6-13 maart 2023)

Begeleider: Jona Lendering
Data:
Prijs: NNB

Libanon is een van de fascinerendste landen in het Nabije Oosten. In maart 2023 maakt Livius opnieuw een reis naar dit kleine land, met dagtrips naar het spectaculaire Byblos in het noorden, of naar Sidon en Tyrus in het zuiden, of over het Libanongebergte naar Baalbek, een van de grootste heiligdommen uit de Romeinse wereld.

Libanon (6-13 maart 2023)

Algerije (april/mei 2023)

Begeleider: Jona Lendering
Data: 23 april - 5 mei 2023
Prijs: NNB

Algerije is geen heel populaire bestemming, maar het is een welvarend land met een rijk archeologisch verleden.

Algerije (april/mei 2023)

Reisverslagen

Frans Wendel deed jarenlang de administratie van Livius en heeft over veel reizen een dagboek geschreven.

Downloads, Pdf-documenten: