Tunesië

Tunesië (3-13 oktober 2023)

Begeleider: Jona Lendering
Data: 3-13 oktober 2022
Prijs: €1595; toeslag eenpersoonskamer €245

Een land met een rijk verleden

Tunesië is een prachtig land met een rijk verleden: Feniciërs (hier ook wel aangeduid als Puniërs), Numidiërs, een handvol Grieken, heel veel Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, maar ook Franse Kruisvaarders, Ottomaanse Turken, Spanjaarden en Fransen – iedereen spoelde vroeg of laat wel aan op de Tunesische kusten. Vreemd is dat niet, want het vruchtbare land ligt middenin het Middellandse Zeegebied en bood geweldige kansen voor handel tussen oost en west én van Afrika naar Italië.

Livius heeft inmiddels tweemaal een reis georganiseerd naar Tunesië. Hieronder vindt u het programma (wijzigingen voorbehouden). De reis wordt, zoals altijd, verzorgd door onze agent V-Incentive. Als u meer wil lezen, kunt u hier alvast terecht.


LET OP! Deze reis is inmiddels volgeboekt. Eind april 2024 gaan we opnieuw naar Tunesië, dus houd deze website in de gaten!

Tunesië (23 april – 4 mei 2024)


 

Reisschema

di 03 oktober

Vandaag vliegen we via Parijs naar Tunis.

  • KL 1233 12:25 Amsterdam – 13:40 Parijs
  • AF 1184 16:20 Parijs – 17:45 Tunis-Carthage

Vanaf de luchthaven brengt een bus ons naar ons hotel in Tunis.


Tunis, Carlton Hotel***

wo 04 oktober

Bezoek aan de oude stad (de “medina”) van Tunis, met inbegrip van het Bardomuseum. Indien het Bardomuseum, dat momenteel gesloten is, niet toegankelijk is, gaan we naar Utica.


Tunis, Carlton Hotel***

do 05 oktober

Bezoek aan de uitgebreide ruïnes van Karthago. In de ochtend gaan we naar de tofet (kinderbegraafplaats), de Punische havens en de Antonijnse baden. Na de lunch in het mooie dorpje Sidi Bou Said bekijken we de Romeinse villa’s en de heuvel Byrsa. Het is allemaal werelderfgoed.


Tunis, Carlton Hotel***

vr 06 oktober

Bezoek aan twee westelijke Romeinse steden: Bulla Regia, ooit de hoofdstad van de Numidische vorst Massinissa, en de werelderfgoed-site Thugga, met een beroemd theater.


Teboursouk, Hotel Thugga***

za 07 oktober

We bezoeken de vlakte van Zama, beroemd om de veldslag waarin Scipio Hannibal versloeg. Daarna brengen we een bezoek aan het antieke Mactaris (museum, ereboog, baden…). Na de lunch gaan we naar Sufetula met een theater, tempels, ereboog, Byzantijnse kerken en een prachtig forum met een bijzondere Capitooltempel.


Sbeitla, Hotel Byzacene ****

zo 08 oktober

We rijden naar Kairouan, de eerste hoofdstad van Arabisch Tunesië. We brengen er de hele dag door en bezoeken de grote moskee (werelderfgoed), de waterreservoirs en het museum voor islamitische kunst in het even verderop gelegen Raqqada.


Kairouan, Hotel Continental***

ma 09 oktober

We bezoeken eerst El Djem, het antieke Thysdrus, met een puntgaaf bewaarde amfitheater (werelderfgoed) en een schitterend museum vol mozaïeken. Ook bezoeken we de ribat (een fort-klooster) Monastir. Hier is ook het mausoleum van de Tunesische staatsman Habib Bourguiba. We rijden door naar Sousse.


Sousse, Marriott The Pearl *****

di 10 oktober

Sousse, de antieke havenstad Hadrumetum, heeft een prachtige ribat, een mooie moskee en in de kasbah een beeldschoon museum. Voldoende om een prachtige dag door te brengen. We rijden door naar Hammamet, waar we overnachten.


Hammamet, Hotel Sinbad*****

wo 11 oktober

Bezoek aan het schilderachtige havenplaatsje Hammamet, aan de Fenicische kolonie Kerkouane (werelderfgoed) en aan Kaap Bon.


Hammamet, Hotel Sinbad*****

do 12 oktober

We laten de kust weer achter ons en bezoeken nog drie antieke plekken: het bronnenheiligdom van Zaghouan; Thuburbo Maius, een van de best-bewaarde Romeinse steden in Tunesië; en tot slot Uthina (met een amfitheater, forum en badhuis). We keren daarna terug naar Tunis.


Tunis, Carlton Hotel***

vr 13 oktober

Na een transfer naar de luchthaven stijgen we om 11:40 op voor de vlucht

  • AF 1285  11:40 Tunis – 15:15 Parijs
  • AF 1440  17:50 Parijs – 19:15 Amsterdam

En dat was het dan!


Dit evenement is helaas volgeboekt.