Tunesië

Tunesië (4 – 14 oktober 2023)

Een land met een rijk verleden

Tunesië is een prachtig land met een rijk verleden: Feniciërs (hier ook wel aangeduid als Puniërs), Numidiërs, een handvol Grieken, heel veel Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, maar ook Franse Kruisvaarders, Ottomaanse Turken, Spanjaarden en Fransen – iedereen spoelde vroeg of laat wel aan op de Tunesische kusten. Vreemd is dat niet, want het vruchtbare land ligt middenin het Middellandse Zeegebied en bood geweldige kansen voor handel tussen oost en west én van Afrika naar Italië.

Livius heeft inmiddels tweemaal een reis georganiseerd naar Tunesië. Hieronder vindt u het programma (wijzigingen voorbehouden). De reis wordt, zoals altijd, verzorgd door onze agent V-Incentive. Als u meer wil lezen, kunt u hier alvast terecht.

Reisschema

wo 04 oktober

Vandaag vliegen we via Parijs naar Tunis. Vanaf de luchthaven brengt een bus ons naar ons hotel in Tunis.


Tunis, Carlton Hotel***

do 05 oktober

Bezoek aan de oude stad (de “medina”) van Tunis, met inbegrip van het Bardomuseum.


Tunis, Carlton Hotel***

vr 06 oktober

Bezoek aan de uitgebreide ruïnes van Karthago. In de ochtend gaan we naar de tofet (kinderbegraafplaats), de Punische havens en de Antonijnse baden. Na de lunch in het mooie dorpje Sidi Bou Said bekijken we de Romeinse villa’s en de heuvel Byrsa. Het is allemaal werelderfgoed.


Tunis, Carlton Hotel***

za 07 oktober

Bezoek aan twee westelijke Romeinse steden: Bulla Regia, ooit de hoofdstad van de Numidische vorst Massinissa, en de werelderfgoed-site Thugga, met een beroemd theater.


Dougga, NNB

zo 08 oktober

We bezoeken de vlakte van Zama, beroemd om de veldslag waarin Scipio Hannibal versloeg. Daarna brengen we een bezoek aan het antieke Mactaris (museum, ereboog, baden…). Na de lunch gaan we naar Sufetula met een theater, tempels, ereboog, Byzantijnse kerken en een prachtig forum met een bijzondere Capitooltempel.


Sbeitla, NNB

ma 09 oktober

We rijden naar Kairouan, de eerste hoofdstad van Arabisch Tunesië. We brengen er de hele dag door en bezoeken de grote moskee (werelderfgoed), de waterreservoirs en het museum voor islamitische kunst in het even verderop gelegen Raqqada.


Kairouan, Hotel La Kasbah*****

di 10 oktober

We bezoeken eerst El Djem, het antieke Thysdrus, met een puntgaaf bewaarde amfitheater (werelderfgoed) en een schitterend museum vol mozaïeken. Ook bezoeken we de ribat (een fort-klooster) Monastir. Hier is ook het mausoleum van de Tunesische staatsman Habib Bourguiba. We rijden door naar Sousse.


Sousse, NNB

wo 11 oktober

Sousse, de antieke havenstad Hadrumetum, heeft een prachtige ribat, een mooie moskee en in de kasbah een beeldschoon museum. Voldoende om een prachtige dag door te brengen. We rijden door naar Hammamet, waar we overnachten.


Hammamet, Hotel Sinbad*****

do 12 oktober

Bezoek aan het schilderachtige havenplaatsje Hammamet, aan de Fenicische kolonie Kerkouane (werelderfgoed) en aan Kaap Bon.


Hammamet, Hotel Sinbad*****

vr 13 oktober

We laten de kust weer achter ons en bezoeken nog drie antieke plekken: het bronnenheiligdom van Zaghouan; Thuburbo Maius, een van de best-bewaarde Romeinse steden in Tunesië; en tot slot Uthina (met een amfitheater, forum en badhuis). We keren daarna terug naar Tunis.


Tunis, Carlton Hotel***

za 14 oktober

Na een transfer naar de luchthaven stijgen we om 11:40 op voor de vlucht

  • AF 1285  Tunis – Parijs 11:40–15:15
  • AF 1140  Parijs – Amsterdam 16:50–17:55

En dat was het dan!


Tickets

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket € 1.645,00

Wij vragen u per informatie-aanvrager de gegevens van de geïnteresseerden in te vullen. Zo kunnen wij de mensen zelf de reisinformatie toesturen.

Dhr
Mw

Registratiegegevens

Payment and Confirmation