Tunesië

Tunesië (oktober 2022)

In het voorjaar van 2020 ging Livius voor het eerst naar Tunesië, een land met een rijk verleden: Feniciërs (hier ook aangeduid als Puniërs), Numidiërs, een handvol Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, maar ook de Kruisvaarders, Ottomaanse Turken, Spanjaarden en Fransen – iedereen spoelde vroeg of laat wel aan op de Tunesische kusten. Vreemd is het niet, want het vruchtbare land ligt middenin het Middellandse Zee-gebied en bood geweldige kansen voor handel tussen oost en west én van Afrika naar Italië.


Let op!

I.v.m. de huidige politieke situatie in Tunesië en de ontwikkeling van het coronavirus in het land hebben we besloten om de reis te verzetten naar oktober 2022.

Alhoewel toeristen onder de huidige omstandigheden geen gevaar lopen, hebben we ook te maken met coronarestricties. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Alle details over reizen naar Tunesië tijdens corona vindt u in het uitgebreide reisadvies. Als u vanuit Tunesië terug naar Nederland reist, moet u aan reisregels voldoen. Deze gelden ook als u al bent gevaccineerd.


Hieronder vindt u het programma en een prijsindicatie. De reis wordt, zoals altijd, verzorgd door onze agent V-Incentive. Als u meer wil lezen, kunt u hier alvast terecht.

Reisschema

vr 07 oktober

Vandaag vliegen we naar Tunis. We vertrekken om 12:25 vanaf Schiphol, zijn van 13:40-16:20 in Parijs en landen uiteindelijk om 17:45 in Tunis. Vanaf de luchthaven is een bus naar ons hotel.


Tunis, Carlton Hotel

za 08 oktober

Bezoek aan de antieke stad Utica, aan het wereldberoemde Bardo-museum en aan de oude stad van Tunis.


Tunis, Carlton Hotel

zo 09 oktober

Bezoek aan de uitgebreide ruïnes van Karthago. In de ochtend gaan we naar de tofet (kinderbegraafplaats), de Punische havens en de Antonijnse baden. Na de lunch in het mooie dorpje Sidi Bou Said bekijken we de Romeinse villa’s en de heuvel Byrsa. Het is allemaal werelderfgoed.


Tunis, Carlton Hotel

ma 10 oktober

Bezoek aan twee westelijke Romeinse steden: Bulla Regia, ooit de hoofdstad van de Numidische vorst Massinissa, en de werelderfgoed-site Thugga, met een beroemd theater.


Kairouan, Hotel La Kasbah

di 11 oktober

We gaan het binnenland in en brengen een bezoek aan het antieke Mactaris (museum, ereboog, baden…) en aan Zama, beroemd om de veldslag waarin Scipio Hannibal versloeg. Na de lunch gaan we naar Sufetula met een theater, tempels, ereboog, Byzantijnse kerken en een prachtig forum met een bijzondere Capitooltempel.


Sbeitla, Hotel Byzacene

wo 12 oktober

We rijden naar Kairouan, de eerste hoofdstad van Arabisch Tunesië. We brengen er de hele dag door en bezoeken de grote moskee (werelderfgoed), de waterreservoirs en het museum voor islamitische kunst in het even verderop gelegen Raqqada.


Kairouan, Hotel La Kasbah

do 13 oktober

We bezoeken eerst El Djem, het antieke Thysdrus, met een puntgaaf bewaarde amfitheater (werelderfgoed) en een schitterend museum vol mozaïeken. Na de lunch bezoeken we de vissersplaats Mahdia, met een Fatimidisch kasteel, en de ribat (een fort-klooster) Monastir. Hier is ook het mausoleum van de Tunesische staatsman Habib Bourguiba. We rijden door naar Sousse.


Sousse, Palace Hotel

vr 14 oktober

Sousse, de antieke havenstad Hadrumetum, heeft een prachtige ribat, een mooie moskee en in de kasbah een beeldschoon museum. Voldoende om een prachtige dag door te brengen. We rijden door naar Hammamet, waar we overnachten.


Hammamet, Hotel Sinbad

za 15 oktober

Bezoek aan het schilderachtige havenplaatsje Hamamet, aan de Fenicische kolonie Kerkouane (werelderfgoed) en aan het Byzantijnse/Ottomaanse fort Kelibia, het antieke Clupea.


Hammamet, Hotel Sinbad

zo 16 oktober

We laten de kust weer achter ons en bezoeken nog drie antieke plekken: Uthina (met een amfitheater, forum en badhuis); het bronnenheiligdom van Zaghouan en tot slot een bezoek aan Thuburbo Maius, een van de best-bewaarde Romeinse steden in Tunesië. We keren daarna terug naar Tunis.


Tunis, Hotel Carlton

ma 17 oktober

Na een transfer naar de luchthaven stijgen we om 11:40 op voor de vlucht naar Parijs, waar we om 14:15 landen. We moeten hier even wachten, maar vliegen om 17:50 en 19:15 naar Schiphol terug.


Dit evenement is helaas volgeboekt.