Tunesië

Tunesië (december 2025)

Begeleider: Jona Lendering
Data: December 2025
Prijs: NNB

Een land met een rijk verleden

Tunesië is een prachtig land met een rijk verleden: Feniciërs (hier ook wel aangeduid als Puniërs), Numidiërs, een handvol Grieken, heel veel Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, maar ook Franse Kruisvaarders, Ottomaanse Turken, Spanjaarden en Fransen – iedereen spoelde vroeg of laat wel aan op de Tunesische kusten. Vreemd is dat niet, want het vruchtbare land ligt middenin het Middellandse Zeegebied en bood geweldige kansen voor handel tussen oost en west én van Afrika naar Italië.

Livius heeft inmiddels diverse reizen georganiseerd naar Tunesië. In december van 2025 gaan we opnieuw. De uitvoering is, zoals altijd, in de vertrouwde handen van onze agent V-Incentive.

De onderstaande data zijn onder veel voorbehoud, maar u kunt alvast informatie aanvragen en dan houden we u op de hoogte. Als u meer over Tunesië wil lezen, kunt u hier alvast terecht.

Reisschema

wo 03 december

Vandaag vliegen we via Parijs naar Tunis. Vanaf de luchthaven brengt een bus ons naar ons hotel in Tunis.


Tunis

do 04 december

Bezoek aan de oude stad (de “medina”) van Tunis, met inbegrip van het Bardomuseum. Indien het Bardomuseum, dat momenteel gesloten is, niet toegankelijk is, gaan we naar Utica.


Tunis

vr 05 december

Bezoek aan de uitgebreide ruïnes van Karthago. In de ochtend gaan we naar de tofet (kinderbegraafplaats), de Punische havens en de Antonijnse baden. Na de lunch in het mooie dorpje Sidi Bou Said bekijken we de Romeinse villa’s en de heuvel Byrsa. Het is allemaal werelderfgoed.


Tunis

za 06 december

Bezoek aan twee westelijke Romeinse steden: Bulla Regia, ooit de hoofdstad van de Numidische vorst Massinissa, en de werelderfgoed-site Thugga, met een beroemd theater.


Teboursouk

zo 07 december

We bezoeken de vlakte van Zama, beroemd om de veldslag waarin Scipio Hannibal versloeg. Daarna brengen we een bezoek aan het antieke Mactaris (museum, ereboog, baden…). Na de lunch gaan we naar Sufetula met een theater, tempels, ereboog, Byzantijnse kerken en een prachtig forum met een bijzondere Capitooltempel.


Sbeitla

ma 08 december

We rijden naar Kairouan, de eerste hoofdstad van Arabisch Tunesië. We brengen er de hele dag door en bezoeken de grote moskee (werelderfgoed), de waterreservoirs en het museum voor islamitische kunst in het even verderop gelegen Raqqada.


Kairouan

di 09 december

We bezoeken eerst El Djem, het antieke Thysdrus, met een puntgaaf bewaarde amfitheater (werelderfgoed) en een schitterend museum vol mozaïeken. Ook bezoeken we de ribat (een fort-klooster) Monastir. Hier is ook het mausoleum van de Tunesische staatsman Habib Bourguiba. We rijden door naar Sousse.


Sousse

wo 10 december

Sousse, de antieke havenstad Hadrumetum, heeft een prachtige ribat, een mooie moskee en in de kasbah een beeldschoon museum. Voldoende om een prachtige dag door te brengen. We rijden door naar Hammamet, waar we overnachten.


Hammamet

do 11 december

Bezoek aan het schilderachtige havenplaatsje Hammamet, aan de Fenicische kolonie Kerkouane (werelderfgoed) en aan Kaap Bon.


Hammamet

vr 12 december

We laten de kust weer achter ons en bezoeken nog drie antieke plekken: het bronnenheiligdom van Zaghouan; Thuburbo Maius, een van de best-bewaarde Romeinse steden in Tunesië. We keren daarna terug naar Tunis.


Tunis

za 13 december

Na een transfer naar de luchthaven stijgen we om 11:40 op voor de vlucht naar Parijs en Nederland


Tickets

Soort ticket Plaatsen
Op basis van een 2-persoonskamer

Wij vragen u per informatie-aanvrager de gegevens van de geïnteresseerden in te vullen. Zo kunnen wij de mensen zelf de reisinformatie toesturen.

Dhr
Mw

Registratiegegevens