Tunesië

Tunesië (oktober 2021)

In het voorjaar van 2020 ging Livius voor het eerst naar Tunesië, een land met een rijk verleden: Feniciërs (hier ook aangeduid als Puniërs), Numidiërs, een handvol Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, maar ook de Kruisvaarders, Ottomaanse Turken, Spanjaarden en Fransen – iedereen spoelde vroeg of laat wel aan op de Tunesische kusten. Vreemd is het niet, want het vruchtbare land ligt middenin het Middellandse Zee-gebied en bood geweldige kansen voor handel tussen oost en west én van Afrika naar Italië.

We herhalen de reis in oktober 2021. Hieronder vindt u het programma en een prijsindicatie. De reis wordt, zoals altijd, verzorgd door onze agent V-Incentive. Als u meer wil lezen, kunt u hier alvast terecht.

Reisschema

vr 08 oktober

Vlucht naar Tunis (overstap in Parijs)

  • KL1233 Amsterdam 12:25 – Parijs 13:40
  • AF1184   Parijs 16:20 – Tunis 17:45

Tunis, Carlton Hotel

za 09 oktober

Bezoek aan de antieke stad Utica, aan het wereldberoemde Bardo-museum en aan de oude stad van Tunis.


Tunis, Carlton Hotel

zo 10 oktober

Bezoek aan de uitgebreide ruïnes van Karthago. In de ochtend gaan we naar de tofet (kinderbegraafplaats), de Punische havens en de Antonijnse baden. Na de lunch in het mooie dorpje Sidi Bou Said bekijken we de Romeinse villa’s en de heuvel Byrsa. Het is allemaal werelderfgoed.


Tunis, Carlton Hotel

ma 11 oktober

Bezoek aan twee westelijke Romeinse steden: Bulla Regia, ooit de hoofdstad van de Numidische vorst Massinissa, en de werelderfgoed-site Thugga, met een beroemd theater.


Dougga, Teboursouk

di 12 oktober

We gaan het binnenland in en brengen een bezoek aan het antieke Mactaris (museum, ereboog, baden…) en aan Zama, beroemd om de veldslag waarin Scipio Hannibal versloeg. Na de lunch gaan we naar Sufetula met een theater, tempels, ereboog, Byzantijnse kerken en een prachtig forum met een bijzondere Capitooltempel.


Sbeitla, Hotel Byzacene

wo 13 oktober

We rijden naar Kairouan, de eerste hoofdstad van Arabisch Tunesië. We brengen er de hele dag door en bezoeken de grote moskee (werelderfgoed), de waterreservoirs en het museum voor islamitische kunst in het even verderop gelegen Raqqada.


Kairouan, Hotel La Kasbah

do 14 oktober

We bezoeken eerst El Djem, het antieke Thysdrus, met een puntgaaf bewaarde amfitheater (werelderfgoed) en een schitterend museum vol mozaïeken. Na de lunch bezoeken we de vissersplaats Mahdia, met een Fatimidisch kasteel, en de ribat (een fort-klooster) Monastir. Hier is ook het mausoleum van de Tunesische staatsman Habib Bourguiba. We rijden door naar Sousse.


Sousse, Palace Hotel

vr 15 oktober

Sousse, de antieke havenstad Hadrumetum, heeft een prachtige ribat, een mooie moskee en in de kasbah een beeldschoon museum. Voldoende om een prachtige dag door te brengen. We rijden door naar Hammamet, waar we overnachten.


Hammamet, Hotel Sinbad

za 16 oktober

Bezoek aan het schilderachtige havenplaatsje Hamamet, aan de Fenicische kolonie Kerkouane (werelderfgoed) en aan het Byzantijnse/Ottomaanse fort Kelibia, het antieke Clupea.


Hammamet, Hotel Sinbad

zo 17 oktober

We laten de kust weer achter ons en bezoeken nog drie antieke plekken: Uthina (met een amfitheater, forum en badhuis); het bronnenheiligdom van Zaghouan en tot slot een bezoek aan Thuburbo Maius, een van de best-bewaarde Romeinse steden in Tunesië. We keren daarna terug naar Tunis.


Tunis, Hotel Carlton

ma 18 oktober

Terugvlucht (overstap in Parijs)

  • AF1285   Tunis 11:35 – Parijs 15:05
  • AF1440   Parijs 17:50 – Amsterdam 19:15

Dit evenement is helaas volgeboekt.