Geen Evenementen

Reisschema

wo 04

Aankomst in Tunis


o/n Tunis

do 05

Bezoek aan de uitgebreide ruïnes van Karthago: de tofet, de Punische havens, de Antonijnse baden en de heuvel Byrsa. Het is allemaal werelderfgoed.


o/n Tunis

vr 06

Bezoek aan de antieke stad Utica, aan het wereldberoemde Bardo-museum en aan de oude stad van Tunis.


o/n Tunis

za 07

Bezoek aan twee westelijke Romeinse steden: Bulla Regia, ooit de hoofdstad van de Numidische vorst Massinissa, en de werelderfgoed-site Dougga, met een beroemd theater.


o/n Tunis

zo 08

Bezoek aan Kerkouane, een middeleeuwse stad met ook Fenicische resten. Ook dit is werelderfgoed.Via Kelibia (het antieke Clupea) rijden we door naar de badplaats Hammamet.


o/n Hammamet, Hotel Sindbad*****

ma 09

Bezoek aan de oude stad van Sousse (werelderfgoed) en het antieke Hadrumetum. In de middag een bezoek aan Kairouan, het islamitische centrum van Tunesië, gesticht door de Umayyadische kaliefen van Damascus.


o/n Kairouan, Hotel La Kasbah*****

di 10

De grote moskee van Kairouan, ook werelderfgoed, en het museum van de Fatimidische hoofdstad Raqqada (islamitische kunst). Later gaan we naar het binnenland en brengen een bezoek aan Makhtar, het antieke Mactaris (tofet, museum, ereboog, baden…). Na de lunch een bezoek aan Sufetula met theater, tempels, ereboog, Byzantijnse kerken.


o/n Kairouan, Hotel La Kasbah*****

wo 11

Bezoek aan de vissersplaats Mahdia en aan El Djem, het antieke Thysdrus, met zijn puntgaaf bewaarde amfitheater, dat (alweer) werelderfgoed is.


o/n Sfax, Hotel Les Oliviers*****

do 12

Bezoek aan Sfax, met zijn beroemde stadsmuren, en terugkeer naar Tunis; bezoek aan museum van Sousse


o/n Tunis

vr 13

Bezoek aan de Punisch-Romeinse stad Oudhna, met een amfitheater, forum en badhuis; daarna een bezoek aan Thuburbo Maius, een van de best-bewaarde steden in Tunesië.


o/n Tunis

za 14

Terugvlucht naar Amsterdam


Geen Evenementen