Tunesië

Tunesië (23 april-4 mei 2024)

Begeleider: Jona Lendering
Data: 23 april - 4 mei 2024
Prijs: €1745; toeslag eenpersoonskamer €225

Een land met een rijk verleden

Tunesië is een prachtig land met een rijk verleden: Feniciërs (hier ook wel aangeduid als Puniërs), Numidiërs, een handvol Grieken, heel veel Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, maar ook Franse Kruisvaarders, Ottomaanse Turken, Spanjaarden en Fransen – iedereen spoelde vroeg of laat wel aan op de Tunesische kusten. Vreemd is dat niet, want het vruchtbare land ligt middenin het Middellandse Zeegebied en bood geweldige kansen voor handel tussen oost en west én van Afrika naar Italië.

Livius heeft inmiddels tweemaal een reis georganiseerd naar Tunesië. Hieronder vindt u het programma (wijzigingen voorbehouden). De reis wordt, zoals altijd, verzorgd door onze agent V-Incentive. Als u meer wil lezen, kunt u hier alvast terecht.


Let op: de prijs van deze reis kan na 31 oktober 2023 niet meer worden gegarandeerd, maar zal niet heel veel afwijken!

Reisschema

di 23 april

Vandaag vliegen we via Parijs naar Tunis.

  • AF 1445 11:35 Amsterdam – 12:55 Parijs
  • AF 1184 16:20 Parijs – 17:45 Tunis-Carthage

Vanaf de luchthaven brengt een bus ons naar ons hotel in Tunis.


Tunis, Carlton Hotel***

wo 24 april

Bezoek aan de oude stad (de “medina”) van Tunis, met inbegrip van het Bardomuseum. Indien het Bardomuseum, dat momenteel gesloten is, niet toegankelijk is, gaan we naar Utica.


Tunis, Carlton Hotel***

do 25 april

Bezoek aan de uitgebreide ruïnes van Karthago. In de ochtend gaan we naar de tofet (kinderbegraafplaats), de Punische havens en de Antonijnse baden. Na de lunch in het mooie dorpje Sidi Bou Said bekijken we de Romeinse villa’s en de heuvel Byrsa. Het is allemaal werelderfgoed.


Tunis, Carlton Hotel***

vr 26 april

Bezoek aan twee westelijke Romeinse steden: Bulla Regia, ooit de hoofdstad van de Numidische vorst Massinissa, en de werelderfgoed-site Thugga, met een beroemd theater.


Teboursouk, Hotel Thugga***

za 27 april

We bezoeken de vlakte van Zama, beroemd om de veldslag waarin Scipio Hannibal versloeg. Daarna brengen we een bezoek aan het antieke Mactaris (museum, ereboog, baden…). Na de lunch gaan we naar Sufetula met een theater, tempels, ereboog, Byzantijnse kerken en een prachtig forum met een bijzondere Capitooltempel.


Sbeitla, Hotel Byzacene ****

zo 28 april

We rijden naar Kairouan, de eerste hoofdstad van Arabisch Tunesië. We brengen er de hele dag door en bezoeken de grote moskee (werelderfgoed), de waterreservoirs en het museum voor islamitische kunst in het even verderop gelegen Raqqada.


Kairouan, Hotel Continental***

ma 29 april

We bezoeken eerst El Djem, het antieke Thysdrus, met een puntgaaf bewaarde amfitheater (werelderfgoed) en een schitterend museum vol mozaïeken. Ook bezoeken we de ribat (een fort-klooster) Monastir. Hier is ook het mausoleum van de Tunesische staatsman Habib Bourguiba. We rijden door naar Sousse.


Sousse, Marriott The Pearl *****

di 30 april

Sousse, de antieke havenstad Hadrumetum, heeft een prachtige ribat, een mooie moskee en in de kasbah een beeldschoon museum. Voldoende om een prachtige dag door te brengen. We rijden door naar Hammamet, waar we overnachten.


Hammamet, Hotel Sinbad*****

wo 01 mei

Bezoek aan het schilderachtige havenplaatsje Hammamet, aan de Fenicische kolonie Kerkouane (werelderfgoed) en aan Kaap Bon.


Hammamet, Hotel Sinbad*****

do 02 mei

We laten de kust weer achter ons en bezoeken nog drie antieke plekken: het bronnenheiligdom van Zaghouan; Thuburbo Maius, een van de best-bewaarde Romeinse steden in Tunesië. We keren daarna terug naar Tunis.


Tunis, Hotel Carlton***

vr 03 mei

Na een transfer naar de luchthaven stijgen we om 11:40 op voor de vlucht

  • AF 1285  11:45 Tunis – 15:20 Parijs
  • AF 1140  17:50 Parijs – 19:15 Amsterdam

En dat was het dan!


Dit evenement is helaas volgeboekt.