Cursus: De Romeinen, Zaandam

Toen de oude geschiedenis in de negentiende eeuw ontstond, opperden veel geleerden dat het tijdvak te groot was. Het was beter het in tweeën te delen met eerst alles wat aan de Romeinen voorafging en daarna de geschiedenis van het Romeinse Rijk, toen al die aparte draden samen kwamen. Voor zo’n aanpak valt zeker iets te zeggen, al is de grens uiteindelijk een andere geworden: enerzijds het Nabije Oosten, anderzijds het klassieke Griekenland met Rome, dat dan een soort naspel was bij de uitbarsting van creativiteit die Griekenland was.

Toch verdient Rome een aparte aanpak, en daarvoor dient deze cursus. We behandelen het ontstaan van de wereldmacht, zijn bloei en zijn nabloei. Een vaak gewelddadig maar altijd boeiend verhaal.

LET OP!

I.v.m. corona zijn wij helaas genoodzaakt deze cursus voorlopig uit te stellen, maar wij zullen binnenkort nieuwe cursusdata vaststellen. Sinds 19 mei kunnen wij weer gebruikmaken van de faciliteiten voor besloten groepen, onder de bekende voorwaarden: handhygiëne en 1,5 m sociale ruimte. De zalen die wij gebruiken voldoen aan alle eisen die de overheid stelt.

Het is verstandig u te laten vaccineren. Laat u bij griep- of verkoudheidsklachten testen!

 Raadpleeg onze website voor actuele informatie.