Cursus: De Romeinen, Dronten

Toen de oude geschiedenis in de negentiende eeuw ontstond, opperden veel geleerden dat het tijdvak te groot was. Het was beter het in tweeën te delen met eerst alles wat aan de Romeinen voorafging en daarna de geschiedenis van het Romeinse Rijk, toen al die aparte draden samen kwamen. Voor zo’n aanpak valt zeker iets te zeggen, al is de grens uiteindelijk een andere geworden: enerzijds het Nabije Oosten, anderzijds het klassieke Griekenland met Rome, dat dan een soort naspel was bij de uitbarsting van creativiteit die Griekenland was.

Toch verdient Rome een aparte aanpak, en daarvoor dient deze cursus. We behandelen het ontstaan van de wereldmacht, zijn bloei en zijn nabloei. Een vaak gewelddadig maar altijd boeiend verhaal.

LET OP!

Wij hebben deze cursus nu op dinsdag- en donderdagavond gepland. I.v.m. corona zijn de cursusdata vooralsnog onder voorbehoud. U kunt zich uiteraard inschrijven; er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet. Op 28 april j.l. is de eerste stap van het plan om de strenge lockdown te versoepelen ingegaan, maar verdere versoepelingen worden niet doorgevoerd. De tweede stap is op zijn vroegst 11 mei. Raadpleeg onze website voor actuele informatie.