Duitsland

Museumreis Beieren (24-30 juni 2025)

Begeleider: Jona Lendering
Data: Di 24 - ma 30 juni 2025
Prijs: NNB

Beieren heeft aan zijn negentiende-eeuwse koning Lodewijk I een van de mooiste oudheidkundige collecties ter wereld te danken. In de afgelopen jaren heeft de Duitse deelstaat zijn musea gereorganiseerd en dat is alle reden om er eens naartoe te gaan.

Het voornaamste deel van de reis zal bestaan uit de musea van München: de Antikensammlung met Griekse, Etruskische en Romeinse kunst, samen met het daar tegenover gelegen sculptuurmuseum. In de omgeving ligt het vrij nieuwe Egyptische museum. Even verderop is het in 2024 geopende archeologisch museum van Beieren, dat vooral aandacht besteedt aan de Late Bronstijd, aan de Kelten, aan de Romeinen en aan de Baiuvaren.

München bezit ook een fraaie muntcollectie en een leuk Museum für Abgüsse Klassischer Bildwerke, om nog maar te zwijgen van drie schilderijenmusea, een mineralencollectie, een Staatssammlung für Paläontologie und Geologie, een technologiemuseum, een etnografisch museum en een Bierhalle. En alles is op loopafstand. Omdat het aanbod zó groot is, liggen alleen de ochtendprogramma’s vast, zodat u in de middag musea naar keuze kunt bezoeken.

Op de heenreis willen we een bezoek brengen aan het Pompejanum in Aschaffenburg en op de terugreis aan het Martin von Wagner Museum in Würzburg.

Tot zover het plan. We moeten deze reis, in de zomer van 2025, nog voorbereiden, maar als u uw naam hieronder opgeeft, houden we u op de hoogte.

Reisschema

di 24 juni

We vertrekken uit Amsterdam en er helpt geen moedertje lief aan: we moeten een flink eind met de bus. We onderbreken de rit voor een bezoek aan het vernieuwde Rheinisches Landesmuseum in Bonn, gewijd aan de Romeinse cultuur van het Rijnland. Hier ligt ook het oudst-bekende skelet van een neanderthaler.


Frankfurt am Main

wo 25 juni

Via het Pompejanum in Aschaffenburg, een herbouwd huis uit Pompeii dat evenveel over Pompeii als negentiende-eeuws Duitsland zegt, rijden we naar München. Daar nemen we onze intrek in ons hotel, niet ver van de Königsplatz.


, München

do 26 juni

Bezoek aan de Antikensammlung en de Glyptotheek aan de Königsplatz; de middag is vrij voor een bezoek aan een van de musea in de directe omgeving. Dat zijn onder meer het Reich der Kristalle (de universiteitscollectie mineralen) en de Staatssammlung für Paläontologie und Geologie en het Museum für Abgüsse Klassischer Bildwerke.


München

vr 27 juni

We bezoeken het enorme Staatliches Museum Ägyptischer Kunst; de middag is vrij voor bezoek aan een van de vele musea in de omgeving, zoals de drie pinakotheken (schilderijenmusea) of de Staatliche Münzsammlung in het voormalige koninklijk paleis, dat u ook kunt bezoeken.


München

za 28 juni

Bezoek aan de Archäologische Staatssammlung; even stroomopwaarts langs de Isar vindt u het Museum der Fünf Kontinente voor etnografie en het kolossale Deutsches Museum (technologie).


, München

zo 29 juni

We keren terug en bezoeken onderweg het Martin von Wagner Museum in Würzburg.


Frankfurt am Main

ma 30 juni

Het laatste deel van de reis. Het is maandag, de musea zijn gesloten, dus we rijden in één ruk door naar Nederland.


Tickets

Soort ticket Plaatsen
Standaardticket

Wij vragen u per informatie-aanvrager de gegevens van de geïnteresseerden in te vullen. Zo kunnen wij de mensen zelf de reisinformatie toesturen.

Dhr
Mw

Registratiegegevens