Jordanië

Jordanië (mei 2024)

Een land met een interessante geschiedenis

Jordanië is een land met een interessante geschiedenis. Livius heeft al eerder reizen gemaakt naar deze favoriete bestemming. Eind mei 2024 maken we opnieuw een veelzijdige reis in dit Hasjemitische koninkrijk in de Levant dat zo rijk is aan cultuur en historie.

We brengen een bezoek aan de beroemde stad Petra (UNESCO werelderfgoed), maar ook Amman, Jerash, Umm Qays, Azraq en andere kastelen in de woestijn, de Wadi Rum en Akaba zullen zeker op het programma staan.

De rivier de Jordaan, waaraan dit oude woestijnland zijn latere naam heeft te danken, wordt al in de Bijbel genoemd. U kent wellicht de Edomieten, Moabieten, de Ammonieten en de steden van de Dekapolis. Het moderne wereldwonder Petra was ooit de hoofdstad van de Nabateeërs, tot de Romeinen het gebied annexeerden.

In de vroege islamitische tijd speelde Jordanië een sleutelrol. Langzamerhand wordt duidelijk dat dit geen toeval is geweest. Uit recent onderzoek van duizenden inscripties blijkt dat de regio van zuidelijk Syrië en Jordanië  het thuisland is geweest van de Arabieren, die zich hiervandaan verspreidden naar Irak, noordelijk Syrië en langs de Wierookroute naar Saoedi-Arabië en Jemen.

Uit de recente geschiedenis kent u wellicht de campagnes waarbij Lawrence of Arabia betrokken was en het huidige koninkrijk. Het komt op deze reis allemaal aan de orde.

***

Deze reis wordt nog georganiseerd, maar u kunt u alvast vrijblijvend inschrijven voor informatie.

Tickets

Soort ticket Plaatsen
Standaardticket

Wij vragen u per informatie-aanvrager de gegevens van de geïnteresseerden in te vullen. Zo kunnen wij de mensen zelf de reisinformatie toesturen.

Dhr
Mw

Registratiegegevens