Cyprus

Cyprus (1-9 sept. 2024)

Begeleider: Jona Lendering
Data: 1-9 september 2024
Prijs: NNB

De mediterrane wereld in het klein

Cyprus is de mediterrane wereld in het klein. Dat geldt niet alleen voor het klimaat en de natuur, maar ook voor de geschiedenis. Eigenlijk is elke antieke cultuur op dit eiland vertegenwoordigd.

De Cypriotische stadstaten, die merendeels Griekssprekend waren, handelden met de Feniciërs, onderwierpen zich aan de Assyriërs, werden onderworpen door de Egyptenaren en dienden in de vloot van de Perzen.

Ze waren opgenomen in het Ptolemaïsche Rijk en in het Romeinse Rijk. Het eiland maakte deel uit van de Byzantijnse en islamitische rijken, stond in het brandpunt van de Kruistochten, werd bezet door de Ottomaanse Turken en door de Britten. Momenteel wordt een deel van Cyprus door Turkije bezet en zijn er Britse enclaves.

Kortom, een bonte verzameling en een schitterende reisbestemming. U vindt allerlei blogjes hier. Ons programma wordt nog gemaakt, maar als u belangstelling heeft, dan kunt u hieronder alvast informatie aanvragen.

Tickets

Soort ticket Plaatsen
Standaardticket

Wij vragen u per informatie-aanvrager de gegevens van de geïnteresseerden in te vullen. Zo kunnen wij de mensen zelf de reisinformatie toesturen.

Dhr
Mw

Registratiegegevens