Algerije

Algerije (oktober 2025)

Begeleider: Jona Lendering
Data: 15-28 oktober 2025
Prijs: €3450; toeslag eenpersoonskamer €535; excl. visum

Algerije, het antieke Numidië, is geen heel bekend vakantieland. En eerlijk is eerlijk: goedkoop is het ook niet. Maar wie geïnteresseerd is in de Romeinse Oudheid, kan een slechtere bestemming bedenken. Dit is het land van Massinissa, die Scipio hielp Hannibal te verslaan; dit is het land van koning Jughurta; dit is het land van de kerkvader Augustinus; dit is het land van de Vandalen. In twee weken zullen we het allemaal bekijken.

De hieronder gegeven data zijn onder zeer veel voorbehoud, maar u kunt alvast informatie aanvragen. We houden u op de hoogte zodra er over deze reis meer bekend is.

Reisschema

wo 15 oktober

De reis kan niet anders beginnen dan met een vlucht van Amsterdam via Parijs naar Algiers. Een bus brengt ons naar ons hotel.


Algiers, Beaux-Arts hotel

do 16 oktober

De eerste dag zal zijn gewijd aan het middeleeuwse en moderne Algiers. U kunt denken aan de beroemde kasbah, aan het paleis van de Dey (waar Michiel de Ruyter nog eens is geweest) en het Bardo-museum: een Ottomaans paleis dat nu dienst doet als museum.


Algiers, Beaux-Arts hotel

vr 17 oktober

In de ochtend bezoeken we het nationaal museum, gewijd aan de Numidische, Punische en Romeinse cultuur. Er zijn mozaïeken en inscripties, sculptuur en laatantieke archiefstukken. Later op de dag is een verplaatsing naar Annaba in het oosten van Algerije.


Annaba, Orient hotel

za 18 oktober

Annaba is het antieke Hippo Regius, de stad waar Augustinus bisschop was. We bezoeken de uitgestrekte opgraving en het forum. Hier is een impressie.


Annaba, Orient hotel

zo 19 oktober

We rijden eerst naar Souk Ahras: de geboorteplaats van Augustinus, maar er is niets meer van te zien. De volgende stop is Madauros, de geboorteplaats van de schrijver Apuleius. Dat is een geweldig interessante opgraving (impressie).


Souk Ahras, Oum El Khir hotel

ma 20 oktober

We brengen een bezoek aan het bronnenheiligdom van Thubursicum Numidarum. waar de rivier de Medjerda ontspringt. Daarna vervolgen we onze weg naar Constantine.


Constantine, Ibis hotel

di 21 oktober

Constantine, het antieke Cirta, heeft een indrukwekkend museum. Hier is ook het grafveld van Hofra. We bezoeken in de middag de Numidisch-Romeinse stad Tiddis (impressie).


Constantine, Ibis hotel

wo 22 oktober

Na een bezoek aan het kleine mausoleum van El-Khroub, bezoeken we het enorme mausoleum van  Madghacen. De middag brengen we door in het Romeinse legerkamp Lambaesis, waar een Romeinse stad in de buurt lag (impressie).


Batna, Hazem hotel

do 23 oktober

Vanuit Batna rijden we heen en weer naar Timgad, een enorme stad, en mogelijk het hoogtepunt van onze reis (impressie).


Batna, Hazem hotel

vr 24 oktober

Deze dag staat in het teken van de verplaatsing naar Setif, waar we het museum bezoeken (impressie; museumstuk).


Setif, Best Western hotel

za 25 oktober

Op deze dag rijden we heen en weer naar Jemila, een naam die zoiets als “schoonheid” betekent. Dat is te zien aan de Romeinse ruïnes!


Setif, Best Western hotel

zo 26 oktober

Via de middeleeuwse stad Beni Hammed rijden we terug naar Algiers.


Algiers, Beaux-Arts hotel

ma 27 oktober

Ten westen van Algiers ligt Cherchell, met twee musea gewijd aan de vondsten uit de Romeinse provinciehoofdstad Iol Caesarea. Niet veel verderop ligt, adembenemend mooi aan de kust, Tipasa (met het graf van een Cananefaat). Het laatste monument dat we zullen bezoeken is het mausoleum van koning  Juba II (impressie).


Algiers, Beaux-Arts hotel

di 28 oktober

De reis kan niet anders eindigen dan met een vlucht van Algiers naar Parijs en daarvandaan terug naar Amsterdam.Tickets

Soort ticket Plaatsen
Standaardticket

Wij vragen u per informatie-aanvrager de gegevens van de geïnteresseerden in te vullen. Zo kunnen wij de mensen zelf de reisinformatie toesturen.

Dhr
Mw

Registratiegegevens